Jadłospis 22.05-26.05.2023 | | | |
| | |
| | | | |
PONIEDZIAŁEK | | | | |
Śniadanie | Płatki owsiane na mleku (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Pieczywo z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Twarożek z jogurtem naturalnym (mleko, łącznie z laktozą), Rodzynki, Herbata miętowa*masło roślinne,mleko bez laktozy,wędlina |
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Barszcz biały (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne) *bez dodatku śmietany |
|
|
|
| | | |
| Makaron z musem truskawkowym (zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne),Kompot z czarnej porzeczki *makaron bezjajeczny |
| | | |
Podwieczorek | Chałka z masłem(zboża zawierające gluten,mleko łącznie z laktozą),Miód |
| | | |
WTOREK | | | | |
Śniadanie | Płatki kukurydziane z mlekiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Pieczywo z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Szynka drobiowa, Papryka czerwona,Herbata rumiankowa*masło roślinne,mleko bez laktozy |
|
|
|
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Rosół mieszany z kluskami (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne, seler i produkty pochodne) *bez dodatku śmietany Filet z kurczaka duszony w sosie pomidorowym, Ziemniaki,Ogórek kwaszony,Kompot truskawkowy |
|
| | | |
| | | | |
Podwieczorek | Budyń jaglany z malinami (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), * mleko bez laktozy |
|
| | | |
ŚRODA | | | | |
Śniadanie | Kasza manna (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), pieczywo z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), ser żółty (mleko, łącznie z laktozą), Pomidor, Szczypiorek, Herbata koperkowa, *mleko sojowe, masło roślinne, wędlina |
|
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad |
Zupa pomidorowa z ryżem (seler i produkty pochodne, mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten) *zupa bez dodatku śmietany |
Gulasz wieprzowy (zboża zawierające gluten), Ziemniaki, Surówka z buraczka, Kompot z owoców mieszanych |
|
| | | |
| | | | |
Podwieczorek | Ciasto marchewkowe (jaja i produkty pochodne, mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), *jabłko, marchewka |
|
| | | |
CZWARTEK | | | | |
Śniadanie | Kasza jęczmienna na mleku(mleko łącznie z laktozą),Pieczywo z masełkiem (zboża zawierające gluten, mleko, łącznie z laktozą), pasta z tuńczyka i jajek (jajka i produkty pochodne,ryby),Ogórek kwaszony, herbata malinowa *masło roślinne |
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Zupa brokułowa z ziemniakami (seler i produkty pochodne, mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), *zupa bez dodatku śmietany |
|
| | | |
| Pierogi z serem twarogowym (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), kompot jabłkowy, *pierogi z mięsem |
|
| | | |
Podwieczorek | Bułka wrocławska z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten),Pasztet warzywny (zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne), Kawa zbożowa na mleku (mleko, łącznie z laktozą) |
|
|
|
|
| | | |
PIĄTEK | | | | |
Śniadanie | Płatki ryżowe na mleku (zboża zawierające gluten,mleko, łącznie z laktozą), Pieczywo z masełkiem (zboża zawierające gluten, mleko, łącznie z laktozą), Dżem truskawkowy, Herbata owocowa, *mleko sojowe, masło roślinne |
|
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Zupa krem z ciecierzycy i ziemniaków (seler i produkty pochodne) |
|
| | | |
| Ryba z makaronem zapiekana w sosie pietruszkowo-śmietankowym (ryby, mleko, łącznie z laktozą), Szpinak, Woda z cytryną, *ryba zapiekana z pietruszką |
|
| | | |
Podwieczorek | Panna cotta truskawkowa (mleko, łącznie z laktozą), *galaretka z truskawkami |
| | | |
| * DIETA ELIMINACYJNA (bezmleczna i bezjajeczna) | | | |