Jadłospis 23.01-27.01.2023 | | | |
| | |
| | | | |
PONIEDZIAŁEK | | | | |
Śniadanie | Płatki jaglane na mleku (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Pieczywo z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Szynka wieprzowa, Ogórek, Rzodkiewka, Sałata, Herbata koperkowa, *mleko sojowe, masło roślinne |
|
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Zupa jarzynowa z mięsem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), *zupa bez dodatku śmietany |
|
Makaron z serkiem waniliowym (zboża zawierające gluten) Kompot śliwkowy, *makaron bezjajeczny z owocami |
| |
| | |
|
|
| | | |
Podwieczorek | Bułeczka maślana z masłem i miodem (zboża zawierające gluten), *kajzerka |
| | | |
| | | | |
WTOREK | | | | |
Śniadanie | Owsianka z rodzynkami i miodem, Pieczywo z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten) Pasztet domowy, Papryka, Herbata owocowa, *mleko sojowe, masło roślinne |
| | | |
II Śniadanie | Sok pomarańczowy, Biszkopt |
|
| | | |
Obiad | Zupa ogórkowa (seler i produkty pochodne,mleko,łącznie z laktozą,zboża zawierające gluten)*zupa bez zabielania |
|
| Pulpety drobiowe w sosie koperkowym (mleko, łącznie z laktozą), Kasza bulgur, Bukiet warzyw, Kompot truskawkowy, *pulpety z oliwą z oliwek |
|
|
| | | |
| | | | |
Podwieczorek | Budyń domowy o smaku czekoladowym (mleko, łącznie z laktozą, jaja i produkty pochodne), żurawina, *kisiel |
| | | |
ŚRODA | | | | |
Śniadanie | Płatki kukurydziane na mleku, Pieczywo z masełkiem (zboża zawierające gluten, mleko, łącznie z laktozą), Pasta jajeczna z koperkiem (jaja i produkty pochodne), Szczypiorek, Rzodkiewka, Ogórek kwaszony, Herbata owocowa, *mleko sojowe, masło roślinne, wędlina |
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (seler i produkty pochodne, mleko, łącznie z laktozą), *zupka bez dodatku śmietany |
Naleśniki z dżemem (jaja i produkty pochodne, mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Mieszanka kompotowa, *naleśniki na wodzie |
|
| | | |
| | | | |
Podwieczorek | Galaretka o smaku wiśniowym |
| | | |
CZWARTEK | | | | |
Śniadanie | Mleko (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Musli, Pieczywo z masełkiem i z pastą z brokuła (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Ogórek, Herbata zielona, *mleko sojowe, masło roślinne |
|
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Zielona zupa z ryżem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), |
Polędwiczka wieprzowa w potrawce, Kluski śląskie( zboża zawierające gluten, jaja i produkty pochodne), Buraczki z jabłkiem, Kompot wiśniowy |
| | | |
Podwieczorek | Tosty z szynką (jaja i produkty pochodne, zboża zawierające gluten),sałata,pomidor,szczypiorek,kawa zbożowa na mleku(mleko łącznie z laktozą ) |
| | | |
| | | | |
PIĄTEK | | | | |
Śniadanie | Zacierka na mleku (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Pieczywo z masełkiem (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Ser żółty (mleko, łącznie z laktozą), Ogórek kwaszony, Szczypiorek, Herbata rumiankowa, *mleko sojowe, makaron bezjajeczny, masło roślinne |
| | | |
II Śniadanie | | | | |
Obiad | Zupa szpinakowa (seler i produkty pochodne jaja i produkty pochodne), *bez dodatku jajka |
Ryba w panierce (ryby, jaja i produkty pochodne), Ziemniaki, Sos koperkowy (mleko, łącznie z laktozą, zboża zawierające gluten), Surówka z kapusty (mleko, łącznie z laktozą), Kompot z czarnej porzeczki, *ryba bez panierki, surówka bez dodatku śmietany |
| | | |
| | | | |
Podwieczorek | Koktajl truskawkowy na jogurcie (mleko, łącznie z laktozą), Chrupki kukurydziane, *koktajl truskawkowy z mlekiem kokosowym |
| | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |
| | | | |